Uslovi kupovine i isporuke

A – Uvod

 1. Vlasnik i administrator internet prodavnice GOGOMODA (www.gogo-moda.com) je kompanija Studenac d.o.o., registrovane u BiH sa sjedištem u Višegradu, Vojvode Putnika 8A (u daljem tekstu “Prodavac”, ili “mi”).
 2. Naručivanjem artikla iz prodavnice GOGOMODA kupac (u daljem tekstu “Potrošač” ili “Vi”) prihvata ove uslove kupovine i isporuke (Opšti Uslovi Poslovanja = OUP).

B – Onlajn kupovina u internet prodavnici GOGOMODA

 1. Naručivanje putem sajta GOGOMODA je veoma jednostavno. Kao i u klasičnim maloprodajnim objektima, potrebno je na sajtu da pronađete artikal koji želite da kupite. Nakon što nađete artikal, odaberite opciju (veličina, boja, itd) klikom na dugme Odaberi opciju
 2. Za kupce sa prebivalištem i dostavnom adresom u BiH su navedene cijene inkluzivno PDV. Za kupce sa prebivalištem i dostavnom adresom van BiH su naveden cijene ekskluzivno PDV.
 3. Narudžba putem sajta je moguća za sve navedene modele na sajtu klikom na dugme Dodaj u korpu
 4. Artikal naručen putem sajta GOGOMODA se plaća po cijeni važećoj na dan narudžbe.
 5. GOGOMODA često omogućava promotivnu (besplatnu) poštarinu za dostavu poručenih artikala.
 6. U slučaju odustanka od kupovine nakon što ste poslali narudžbu ili u slučaju vraćanja naručenog artikla, odnosno u slučaju zamjene naručenog artikla, Vi (Potrošač) snosite direktne troškove dostave i vraćanja artikla.
Please check the General Terms and Conditions in other languages

Završni korak

 1. Da biste Vašu narudžbu poslali kliknite na korpu ili na dugme Pregledaj korpu. Nakon aktiviranja korpe i kontrole odabranih artikala, kliknite na dugme Kreni na kasu.
 2. Ako posjedujete važeći kupon, koji Vam omogućava da ostvarite popuste prilikom kupovine u internet prodavnici GOGOMODA, kliknite na dugme Kliknite ovdje za unos kupona i unesite broj Vašeg kupona.
 3. Nakon toga, unesite korektno Vaše podatke (ime, prezime, adresu, broj telefona i imejl adresu), odaberite način plaćanja. Potrebno je da unesete sve tražene neophodne podatke.
 4. Takođe je potrebno da potvrdite da ste se upoznali sa OUP (Uslovi kupovine i isporuke) na našem sajtu, te da ste sa istima saglasni.
 5. Klikom na dugme Naručite nam dostavljate Vašu narudžbu.
 6. Nakon klika na dugme Naručite dobićete automatsku imejl potvrdu sledeće sadržine: “Dobar dan. Vaša narudžba je uspješno obavljena. Narudžba je prosljeđena službi prodaje. Detalji Vaše narudžbe su navedeni ispod. Provjerite sadržaj narudžbe i tačnost podataka.”

C – Mogućnost naručivanja telefonom i imejlom

 1. Ukoliko želite robu možete naručiti putem telefona 058/630-131 ili preko imejla prodaja@gogo-moda.com.
 2. Radno vrijeme službe telefonske prodaje je radnim danima od 09:00 – 15:00 h i subotom od 10:00 do 13:00 h. Za naručivanje telefonom je takođe neophodno da posjedujete imejl adresu.
 3. Ako poručujete telefonom ili imejlom, treba da navedete sljedeće podatke za validnu porudžbu: Ime i prezime, adresu dostave, Vaš broj telefona i po mogućniosti Vašu imejl adresu

D – Način plaćanja

Način plaćanja zavisi od prebavilišta kupca. U dole navedenoj tabeli je prikazano mogućnosti plaćanja, zavisno od države u koju se porudžba dostavlja. Plaćanje naručenog artikla je u principu moguće na sljedeće načine: gotovinski (pouzećem), kreditnom karticom, putem PayPal, ili plaćanjem unaprijed.

HrvatskaNEDADADAMakedonijaNEDADADASlovenijaNEDADADA

Način plaćanja zavisi od mjesta dostave
Mjesto dostave Plaćanje
pouzećem kreditnom karticom putem PayPal unaprijed
BiH DA DA DA NE
Srbija DA DA DA NE
Crna Gora NE DA DA DA

Plaćanje pouzećem

Za kupovinu putem sajta GOGOMODA moguće je plaćanje pouzećem:

 1. Plaćanje pouzećem podrazumjeva plaćanje iznosa sa narudžbenice prilikom preuzimanja pošiljke.
 2. Plaćanje se vrši u gotovini, na ruke predstavnika eksterne firme koja vrši dostavu robe za nas.
 3. Potrošač ima obavezu da pripremi tačan iznos novca za plaćanje.

E – Isporuka naručenog artikla

Raspoloživost naručenog artikla

 1. Mi ćemo nastojati da u najkraćem roku provjerimo da li je u mogućnosti da Vam se obezbjedi naručeni artikal. Ukoliko nismo u mogućnosti da Vam obezbjedimo naručeni artikal, primićete imejl u kome Vas obavještavamo da traženi artikal više nije raspoloživ, te da smo prinuđeni da Vam otkažemo narudžbu i u tome slučaju ugovor neće biti zaključen.
 2. Nastojimo da stanje veličina i modela na sajtu bude ažurno, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost da u određenim slučajevima naručeni artikal više ne bude raspoloživ u našem skladišnom prostoru.
 3. U slučaju da artikal nije raspoloživ u našem skladištu, mi ćemo ga pokušati nabaviti od naših dobavljača u inostranstvu.
 4. U slučaju da je artikal naručen kod naših dobavljača iz inostranstva, rok isporuke može da bude i do otprilike 60 dana.

Isporuka

 1. Pod uslovom da je raspoloživ u našoj lokalnoj zalihi, naručeni artikal biće Vam isporučeni posredstvom predstavnika eksterne firme koja vrši dostavu robe za nas u roku od četiri (4) do sedam (7) radna dana od dana kada smo Vam potvrdili narudžbu.
 2. Eksterna firma koja vrši dostavu robe za nas, pošiljke donose na adresu za isporuku u vremenskom periodu od 8h do16h.
  Molimo Vas da u tom periodu obezbjedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.Firma koja vrši dostavu robe za nas će uručenje pošiljke pokušati u dva navrata.
 3. Uobičajena praksa je, da Vas predstavnik eksterne firme koja vrši dostavu robe za nas, pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke.
 4. Ukoliko Vas ni u ugovorenom ponovljenom terminu ne pronađe na ugovorenoj adresi, pošiljka će biti vraćena, i u tom slučaju će se smatrati da ste odustali od narudžbe, te da ste ugovor raskinuli.
 5. Služba prodaje GOGOMODA će naknadno kontaktirati Potrošača kako bi ustanovili razlog neuručenja narudžbe, te kako bi se dogovorili o eventualnom ponovnom slanju artikla.
 6. Dodatne informacije o dostavi i troškovima dostave možete naći ovdje

Greška u označenoj cijeni

 1. U slučaju da nakon izvršene narudžbe bude utvrđeno da je greškom na sajtu GOGOMODA u odnosu na naručeni model označena pogrešna cijena, naša prodajna služba će nastojati da Potrošača u što kraćem roku obavijesti o uočenoj grešci i tačnom iznosu cijene koja je za naručeni model važila u trenutku narudžbe.
 2. U tom slučaju Potrošač ima pravo da naručeni model plati prema maloprodajnoj cijeni koja je važila u trenutku narudžbe ili pak da odustane od narudžbe.

F – Povrat, t.j. odustanak ili zamjena naručenog artikla

Zamjena

 1. Ukoliko ste primili narudžbu i ustanovili da Vam veličina artikla ne odgovara, imate mogućnost da naručeni artikal zamijenite za odgovarajući broj ili zamijenite za drugi artikal odgovarajućeg broja.
 2. Ukoliko se opredijelite da u zamjenu poručite drugi artikal, takođe snosite samo direktne troškove povrata naručenog artikla, dok GOGOMODA snosi troškove dostave novog artikla.
 3. Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamjenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da GogoModi pošaljite imejl na adresu: podrska@gmail.com, kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat sredstava. Kupljeni proizvod zajedno sa potrebnom dokumentacijom možete poslati putem kurirske službe koju sami odaberete, na adresu radnje iz koje Vam je artikal isporučen.
 4. Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u onlajn prodavnici, koji je gore naveden, ne možete samoinicijativno mijenjati/zahtjevati novac u nekom od maloprodajnih objekata GOGOMODA ili slati na adrese koje su navedene na adresnici.
 5. Nakon preuzimanja vraćenog artikla u roku od pet (5) radnih dana od dana prijema vraćenog artikla biće Vam poslat drugi artikal u zamjenu.

Vraćanje

 1. U slučaju odustanka od kupovine imate pravo da Vam bude vraćen novac u roku od pet (5) radnih dana od dana prijema vraćenog artikla.
 2. Rok za odustanak je 7 dana od dana preuzimanja artikla. U slučaju odustanka od kupovine Potrošač snosi direktne troškove povrata naručenog artikla.
 3. Povrat novca Potrošaču koji nema otvoren tekući račun izvršiće se elektronskim putem poštanskom uputnicom u roku od 10 radnih dana od dana prijema povrata naručenog artikla.
 4. Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.
 5. Da biste ostvarili neko od prava prilikom vraćanja naručenog artikla, naručeni artikal ne smije biti upotrebom oštećen ili pohaban, mora biti vraćen u originalnoj ambalaži, sa eventualnim etiketama i naljepnicama na njemu, uz priloženu fakturu i fiskalni račun i popunjenim reklamacionim listom a koji možete preuzeti ovdje.
 6. GOGOMODA nastoji da dostava naručenog artikla bude bez ikakvih propusta. Ukoliko Potrošač po prijemu pošiljke ustanovi da isporučeni artikal ne odgovara naručenom ili podaci na računu nisu odgovarajući, obavezan je da nas informiše putem imejla u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke. Potrošač putem imejla treba da dostavi svoje podatke (ime, prezime, telefon) na imejl adresu podrska@gogo-moda.com i opiše nastali problem. GOGOMODA će u najkraćem mogućem roku obavijestiti Potrošača o daljem postupanju.

G – Reklamacije

 1. Članom 25. – član 31 Zakona o zaštiti potrošača BiH definiše se način, uslovi i postupak rješavanja prigovora (reklamacije) potrošača zbog nesaobraznosti prodaje robe putem sajta GOGOMODA i ostvarivanja prava potrošača na prigovor.
 2. Zahtjev za reklamaciju može se dostaviti samo poštom na sledeću adresu: Studenac d.o.o., Vojvode Putnika 8A, 73240 Višegrad.
 3. Prilikom podnošenja ZAHTJEV ZA REKLAMACIJU Potrošač je dužan da:
  • Reklamirani artikal dostavi zajedno sa fiskalnim računom ili drugim dokazom o kupovini;
  • dostavi popunjen reklamacioni list, a koji je moguće preuzeti ovdje;
  • u reklamacionom listu navede razloge reklamacije i ponudi način rješavanje iste;
  • dostavi potpisani nalog za ispravku.
 4. Osnovanost zahtjeva za reklamaciju utvrđuje nadležna komisija. Odgovor na izjavljenu reklamaciju Potrošaču će biti poslat u roku od sedam (7) radnih dana od dana prijema iste.

H – Zaštita podataka

Narudžbom i prihvatanjem OUP, Potrošač je izričito saglasan da firma Studenac d.o.o prikuplja podatke o Potrošaču i da te podatke koristi u skladu sa odredbama o zaštiti podataka. Komercijalno prosleđivanje podataka trećim licima nije dozvoljeno. Detaljne informacije o zaštiti podataka molimo pronađite u našim odredbama o zaštiti podataka: Zaštita podataka.

I – Izmjene postojećih uslova kupovine i isporuke

Firma Studenac d.o.o. ove uslove kupovine i isporuke može da prilagođava periodično, kako bi, primera radi, realizovala pravne zahtjeve ili promjene funkcionalnosti. Aktuelni OUP naći ćete pod http://www.gogo-moda.com/uslovi-kupovine-i-isporuke/.

J – Završne odredbe

 1. Ukoliko pojedine odredbe postojećih OUP ne budu važeća u cjelosti ili djelimično, to neće doticati važenje ostalih odredbi OUP. Nevažeća odredba treba da se zamjeni odredbom (u slučaju potrebe, sudskom presudom), koja je najbliža nevažećoj odredbi.
 2. Svi ugovorni odnosi iz ili u vezi sa ovim OUP, podliježu pravu Republike Srpske, BiH, isključujući odredbe međunarodnog privatnog prava i UN-propisa o kupoprodaji (CISG).
 3. Za sve sporove iz u vezi sa OUP i pravnim odnosima u kojima firma Studenac d.o.o. učestvuje kao strana, nadležan je isključivo Okružni Sud u Istočnom Sarajevu.

14.10.2017.