Koji je Vaš modni stil?

Kako odabrati onaj “look” koji će odgovarati Vašem stilu i Vašem karakteru? Odgovor na ovo pitanje je sakriven u Vama. Ovaj kviz će Vam pomoći da ga pronađete.
Ali počnimo od početka. Odgovorite na par pitanja i saznajte koji je Vaš modni stil, jer to je prvi korak do saznanja kako odabrati pravi “look”.

0%

Kako biste opisali Vašu modnu filozofiju?

Vaše omiljene cipele...

Kakve modne detalje volite nositi?

Zavirite u ormar. Kakve boje prevladavaju?

Kakav materijal preferirate?

Koja je vaša omiljena stvar iz ormara?

Kojom se sportom volite baviti?

Osvojili ste € 5'000 na lutriji. Postoji samo jedno pravilo: morate odmah potrošiti novac i ne smijete ga staviti u štednju. Šta ćete uraditi?

Nakon napornog dana na poslu, koji je za Vas najbolji način opuštanja?

Koji je Vaš modni stil?
Ležerni stil

Vi ste opuštena osoba, pa Vam je i stil takav. Farmerke i jednostavne majice ili košulje su praktično Vaša uniforma. A čak i kada se "dotjerate", to je jednostavno i neupadljivo. Ozbiljna odjeća ili pak svečana gardaroba Vam nikako ne odgovaraju i ne osjećate se dobro u njima. Međutim samo zato što preferirate casual (ležerni) stil odijevanja, ne znači da niste modno osviješteni. Uz pomoć jednostavnih modnih dodataka, Vi ste često obučeni u trendu – moglo bi se reći da je Vaš stil ležerni chic! Vi tačno znate kako savršeno iskombinirati cool farmerke i jednostavnu majicu i u tome izgledate fantastično!

Uzimajući to u obzir, pogledajte sad ove jakne i mantile! Neki od njih će Vam se svidjeti!

Zaigrani stil

Vi volite modu, ali za razliku od ostalih modnih trendsetera, Vi niste snob ili pak lovac na etikete. U stvari, ono zbog čega Vi volite modu je raznovrsnost, eksperimentiranje i kombiniranje. Volite isprobavati različite stilove i zanimljive komade odjeće i obuće. Sve u svemu, Vaš je stil odijevanja veoma eklektičan, što znači Vi birate najbolje. Vama uopšte nije važno je li neki odjevni predmet dizajnerski ili iz second hand dućana. Volite kombinirati interesantnu odjeću i modne detalje, miješati klasiku, vintage i potpunu otkačenost. Vi zaista vjerujete da bi moda trebala biti zabavna i uživate u kršenju svih modnih pravila!

Uzimajući to u obzir, pogledajte sad ove jakne i mantile! Neki od njih će Vam se svidjeti!

Klasični stil

Neki zlobnici će reći da klasični stil poput Vašeg znači da ne pratite modu ili da Vam nije stalo do nje, ali to definitivno nije istina. Vi imate veoma istančan ukus, koji je svevremenski i koji nikada ne izlazi iz mode. Vama nije do prolaznih modnih hireva, znate šta volite i šta vam najbolje odgovara i toga se držite. Iako ponekad znate "pokleknuti" nekom trendu, Vaša osnova su klasični odjevni predmeti – jednostavne panatalone i suknje, košulje, bluze i cipele – i znate ih iskombinirati tako da uvijek izgledate dotjerano i elegantno.

Uzimajući to u obzir, pogledajte sad ove jakne i mantile! Neki od njih će Vam se svidjeti!

Trendi

Vi volite svaku modnu mijenu i pratite sve inovacije i promjene u svijetu mode. Kada u dućanu vidite nešto što je trenutno totalno popularno Vi teško da možete odoljeti. Morate to imati, pa makar morali i prezadužiti već štrapaciranu kreditnu kartice. Religiozno listate modne časopise i surfate po portalima, pratite sve modne revije i što dizajneri rade, te pokušavate svoj stil uskladiti sa trenutnim trendovima. Vi se uvijek trudite izgledati kao da ste sišli sa naslovnie strane modnog žurnala. Vi brzo odbacujete nešta što je tako "prošlo-sezonsko". Vi možda jeste pomalo "rob" mode, ali Vi volite biti dotjerani i trendi. Pa šta ako Vam kreditne kartice zbog toga moraju malo ispaštati...

Uzimajući to u obzir, pogledajte sad ove jakne i mantile! Neki od njih će Vam se svidjeti!

Otkačeni stil

Kada je u pitanju moda – a vjerovatno i ostala područja života – Vi volite pomicati granice, eksperimentisati i biti totalno drugačiji od drugih. Na svu sreću vi imate karakter koji može pratiti i revolucionarne modne iskorake za koje se često i odlučujete. Vi ne poznajete značenje riječi pretjerano i Vama uzrečica "manje je više" nema apsolutno nikakvog smisla. Što ekstravagantnije i čudnije i što više plijeni pažnju drugih, to bolje i tada se Vi ugodnije osjećate. Vi vjerujete da je oblačenje i kombiniranje odjeće (vjerovatno i osmišljavanje originalnih komada odjeće) jedan od najuzbudljivijih trenutaka u danu i nema šanse da dan provedete u nečem potpuno običnom. Vi niste obična osoba, ne volite okvire i granice, a takav je i vaš modni izričaj.

Uzimajući to u obzir, pogledajte sad ove jakne i mantile! Neki od njih će Vam se svidjeti!

Share your Results:


Ocijenite Vaše znanje o modi. Napravite ovaj kratki test Koliko znate o modi i saznajte više o sebi.

Tagged ,

1 thought on “Koji je Vaš modni stil?

  1. […] da odredite Vaš modni stil, kako biste ga utanjčali? Popunite ovaj kratki kviz Koji je Vaš modni stil? i saznajte više o […]

      -  

Comments are closed.